Hem » IT-bloggen » DDOS-ATTACK

DDOS-ATTACK

  • DDOS
  • A3
  • Skydd
  • Bredband

DDOS-attacker ökade mellan år 2014 och 2017 med otroliga 250%. Det totala antalet DDOS-attacker globalt beräknas bli 17 miljoner år 2020.

Vad vet du om DDOS-attacker, och går det att skydda sig?

DDOS-ATTACK

Global kommunikation skapar Globala hot som idag kan nyttjas via webbaserade beställningsformulär och utgöra mer än bara ett litet bekymmer.

Distributed Denial of Service, eller DDOS - är en överbelastningsattack. Ett hot som nyttjar Internets möjligheter till Operatörens nackdel, och i slutändan drabbar enskild Internetbrukare.


MEN, VAD INNEBÄR EN DDOS-ATTACK?  

Föreställ dig att du sitter vid din brevlåda i din bostad. Du får din vanliga post. Reklam, tidningar, avier, och tyvärr… en hel del räkningar. Posten kommer alla vardagar i ett jämnt flöde, och det rullar på som vanligt med andra ord. Tills en dag då en fiktiv person anmäler en falsk adressändring till Posten som gör att all post som ska till Svedala, i stället skickas till dig och din brevlåda.  

En morgon hör du backlarmet från en lastbil och ut lassas säck efter säck med post, till dig och din brevlåda. Hundratals brev per sekund dumpas ner. Du lamslås totalt, och kan inte göra någonting över huvudtaget. 

Gissa vad som hänt? Jajamen, du har precis blivit DDOS:ad - via brev!

Samma princip används på Internet för att kapa datorer och enheter anslutna till nätet för att på en given signal styra om all sin uppmärksamhet till en attackpunkt.

Den punkten kan vara en server, en router, eller en webbsida. Kort sagt, en publikt tillgänglig resurs på Internet. När detta händer drabbar inte problemet bara den enheten. I takt med att inkommande trafik fullkomligt fyller den aktuella operatörens kommunikationsförbindelser går nätet trögare och trögare för alla andra som använder samma operatör, till den gräns att alla ingångspunkter till attackmålet är fulla.

Operatören drabbas, attackerad kund drabbas, och övriga kunder runtomkring drabbas.


GÅR DET ATT SKYDDA SIG MOT EN DDOS-ATTACK?


Jodå någorlunda i alla fall, ett viktig grej är att du väljer en Operatör som ligger före attacken helt enkelt. Sedan många år tillbaka implementerades en plattform i hela A3s nationella nät som ger ett skalskydd mot DDOS-attacker. Detta gör att våra kunder helt enkelt inte märker av när nätet belastas under en attack.

När systemet ser trafikmönster som kan hota nätets och våra kunders användning av Internet vidtas åtgärder som minimerar effekten av attacken.

Om du tycker det är svårt att välja leverantör, och undrar vad som skiljer A3s Internetförbindelse från en annan leverantör så är det just den typen av detaljer, som du bör ha med dig.Tillbaka till blogg